Kamila Magálová (70)
Expertka na varenie a pečenie má vo svojom portfóliu mnoho koláčov a skvelých jedál. V jej kulinárskej šou Tajomstvo mojej kuchyne odprezentovala jeden z jej obľúbených.
Vianočný džem
Suroviny:
- 50 g masla
- 700 g tekvice hokkaido
- 300 g jabĺk
- 60 g marcipánu
- 1 bal. vanilkového cukru Dr. Oetker
- 2 kvapky mandľovej arómy
- 1 ČL perníkového korenia
- 1000 g kryštálového cukru
- 1 bal. želírovacieho cukru
- 1-2 citróny
Postup:
Maslo zohrejeme, pridáme tekvicu s olúpanými jabĺčkami, ktoré sme nakrájali na kocky a podusíme.
Do zmesi nastrúhame citrónovú kôru, vytlačíme šťavu z jedného alebo dvoch citrónov a ešte nadrobno nasekanú šupku z jedného jablka. Nasypeme cukor a dobre premiešame.
Dochutíme nastrúhaným marcipánom, perníkovým korením, mandľovou arómou a vanilkovým cukrom. Zmes rozmixujeme, nie úplne nahladko.
Na záver pridáme želírovací cukor, privedieme do varu a varíme približne 5 minút. Plníme do pripravených pohárov.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Varte a pečte podľa celebrít! Podelili sa s nami o svoje domáce recepty