eReport.sk

Varte a pečte podľa celebrít! Podelili sa s nami o svoje domáce recepty


Kežmarské klobásy (neúdené zapekačky)

Potrebujeme:

  • 1 kg pliecka
  • 20 g soli
  • 20 g mletej červenej papriky
  • 1/2 KL mletého čierneho korenia
  • 1/2 KL rasce
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/2 dl vody
  • bravčové črevá

Postup:

Mäso pomelieme nahrubo na mäsovom mlynčeku. Pridáme všetky prísady aj s pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.

Zmes prikryjeme a necháme odstáť v chladničke do druhého dňa.

Očistené a opláchnuté črevá naplníme mletým mäsom.

Na vymastenom plechu pečieme v rúre pri 180°C asi 45 minút za občasného podlievania.

Dobrá rada:

Ak nemáte možnosť pripraviť klobásky podľa môjho receptu, zjednodušte prípravu a kúpte hotové mleté mäso; dochuťte ho, mokrými rukami vytvarujte klobásy (bez čreva) a opečte ich.

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Varte a pečte podľa celebrít! Podelili sa s nami o svoje domáce recepty

Aktuálne