Kežmarské klobásy (neúdené zapekačky)
Potrebujeme:
- 1 kg pliecka
- 20 g soli
- 20 g mletej červenej papriky
- 1/2 KL mletého čierneho korenia
- 1/2 KL rasce
- 4 strúčiky cesnaku
- 1/2 dl vody
- bravčové črevá
Postup:
Mäso pomelieme nahrubo na mäsovom mlynčeku. Pridáme všetky prísady aj s pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.
Zmes prikryjeme a necháme odstáť v chladničke do druhého dňa.
Očistené a opláchnuté črevá naplníme mletým mäsom.
Na vymastenom plechu pečieme v rúre pri 180°C asi 45 minút za občasného podlievania.
Dobrá rada:
Ak nemáte možnosť pripraviť klobásky podľa môjho receptu, zjednodušte prípravu a kúpte hotové mleté mäso; dochuťte ho, mokrými rukami vytvarujte klobásy (bez čreva) a opečte ich.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Varte a pečte podľa celebrít! Podelili sa s nami o svoje domáce recepty