Kamila Magálová a Pavel Pospíšil na obrazovkách RTVS roky učili gazdinky, ako sa zvŕtať pri sporáku a pripraviť tie najchutnejšie špeciality. Náhly odchod Kamily Magálovej zo šou Tajomstvo mojej kuchyne divákov šokoval. Teraz sa dvojica opäť postavila pred kamery. Šéfkuchár Pavel Pospíšil povedal na rovinu, čo si myslí o slovenskej kuchyni. Herečka sa posťažovala zasa na to svoje.
Vo svete uznávaný šéfkuchár Pavel Pospíšil (75) má za sebou viac ako 50-ročnú kariéru v kuchyni. Bol prvým šéfkuchárom z našich končín, ktorý získal za svoje výtvory na tanieri slávnu michelinskú hviezdu. Koncom 60. rokov emigroval z Česka do Nemecka. Vareniu sa začal venovať ako štrnásťročný, priviedol ho k tomu otec. Pracoval aj ako sluha v dome filmového producenta. Dnes je Pavel uznávaným gastro mágom.
Donáška? Nikdy!
Dvojica sa dnes večer objaví v relácii RTVS Zlaté časy a porozpráva o svojich postrehoch a príhodách zo spoločného televízneho varenia. Padne však aj drsná kritika na slovenskú kuchyňu. Šéfkuchár nemá dobré spomienky: „Nemôžem povedať, že je to katastrofa. Je to čím ďalej tým lepšie. Viac kuchárov to chce robiť správne, to je dobre. Ale pred desiatimi rokmi to bola hrôza. Problém máme teraz, že už skoro rok nevaríme. Neviem, ako sa to má zase rozbehnúť,” neobišiel pretrvávajúcu hlbokú krízu gastro oblasti. Namiesto reštaurácií začali ľudia preferovať donáškové služby. Predsa len nie každý je zdatný uvariť si chutnú večeru. Ruku na srdce, mnohí sme aj leniví. Tento korona fenomén však Pospíšil s Magálovou odsúdili: „Objednávanie to nie je tá kultúra,” povedal a herečka s ním len súhlasila. Posedenie v reštaurácii jej chýba: „Je to spoločenská udalosť. Sadnete si k poháru vína, nech to dlho trvá. Nemám rada, keď je to polievka, predjedlo, hlavné jedlo a koniec. To musí byť pôžitok. Ja som veľký hedonista, čo sa jedla týka.”
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Kamila Magálová a Pavel Pospíšil broja proti donáškam jedla. Toto sú ich dôvody!