Aj vy ste si pred pandémiou doprali a nepozerali ste sa na svoj tanier s výčitkou? Nebojte sa, bolo nás viac. Podľa najnovšieho prieskumu Food Barometer, nás však pandémia koronavírusu zmenila. Omnoho viac ľudí začalo dbať na to, aby mali teplú a hodnotnejšiu stravu ako pred tým. Prieskumu sa zúčastnilo 5 740 respondentov. Viac ako polovica opýtaných upriamila počas koronakrízy svoju pozornosť na zdravšiu stravu.
„Či si ju pripravili doma, alebo objednali prostredníctvom reštaurácií, viac si všímali, z akých surovín je pripravená,“ upozornili spracovatelia výsledkov prieskumu. „Čerstvosť potravín bola dôležitá pre 63,4 percenta opýtaných, pričom predchádzajúci rok to bolo veľmi dôležité iba pre štvrtinu z nich,“ dodali.
Slovenskí zamestnanci, ktorí sa zapojili do prieskumu Food Barometra, si pod slovným spojením „zdravšia strava“ predstavujú okrem čerstvých potravín aj viac vegetariánskych a vegánskych alternatív, vyše polovica opýtaných má motiváciu hľadať zdravšie možnosti a zreteľne označené nutričné hodnoty jedál.
Z prieskumu takisto vyplynulo, že takmer dve tretiny zamestnancov, ktorí si objednávajú jedlo z reštaurácií, platia za jedlo zamestnaneckými benefitmi – stravnými lístkami alebo elektronickou stravovacou kartou. Táto možnosť platby za jedlo pomáha podľa názoru 78,9 percenta reštaurácií, zapojených do prieskumu Food Barometra, prežiť krízu.
Informácie o prieskume poskytla spoločnosť Edenred Slovensko.
Zdroj: tasr
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Aspoň jedno pozitívum na pandémii: Slováci sa začali zdravšie stravovať!