Slovenské mlyny združené v Slovenskej spoločnosti mlynárov (SSM) sa pridávajú k iniciatíve slovenských pekárov, cukrárov a cestovinárov a odmietajú akékoľvek pridávanie hmyzu do svojich výrobkov. Rozhodli o tom na včerajšom valnom zhromaždení.
„Územie Slovenska má tisícročnú tradíciu v pestovaní pšenice a ďalších obilnín a ich spracovaní. Mlyny boli kedysi na každej väčšej rieke a obyvatelia na našom území sa nikdy neuchyľovali ku konzumácii hmyzej potravy, ktorá je typická pre juhovýchodnú Áziu. Nevidíme preto dôvod, aby sme do slovenskej múky pridávali larvy červov, ale ani kobylky či svrčky, ktoré čoskoro Európska únia schváli pre využívanie do potravín,“ uviedol Milan Lapšanský, generálny sekretár SSM.
Aktualizujeme
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Žiadny hmyz v našich produktoch! Mlynári, pekári a cukrári odmietajú bizarné nariadenie EÚ