eReport.sk
Zemiakové pagáče s cibuľkou, foto eReport Trnava
Zemiakové pagáče s cibuľkou, foto eReport Trnava

Zemiakové pagáče s cibuľkou


Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 200 g zemiakov varených v šupke
  • 1 PL soli
  • 21 g čerstvého droždia
  • 250 ml mlieka
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 3 ks stredne veľkej cibule
  • 3 PL bravčovej masti
  • 1 vajce
  • Na posypanie: sezam, rasca…

Postup:

Deň vopred si uvaríme zemiaky a usmažíme na masti cibuľku do zlatista, posolíme.

Na druhý deň si z vlažného mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások. Múku preosejeme, spojíme s kváskom a vypracujeme vláčne cesto, v prípade potreby prilejeme ešte mlieko. Cesto necháme prikryté kysnúť na teplom mieste cca 30 minút.

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm. Potrieme ho 1/3 smaženej cibuľky s masťou a posypeme 1/3 najemno postrúhaných zemiakov.

Cesto poskladáme ako obálku a necháme ďalších 15 minút kysnúť. Prekladanie a potieranie s posypaním zemiakov robíme 3 krát.

Nakoniec cesto vyvaľkáme a vykrajujeme pagáče, ktoré potrieme rozšľahaným, posoleným vajíčkom a posypeme podľa chuti –  sezamovým semienkom alebo rascou. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov cca 15-20 minút.

Dobrú chuť!

Zdroj: eReport Trnava

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Zemiakové pagáče s cibuľkou

Odoberať
Upozorniť na
0 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Aktuálne