eReport.sk
Foto: Bianka Tóthová

Vianočný medovník


Recept od vás

Tento recept nám pre vás poslala pani Bianka Tóthová.

  • 1 kg hladká múka
  • 4 ks vajce
  • 320 g práškový cukor
  • 320 g tuk
  • 7 PL med
  • 1,5 KL sóda bikarbóna
  • 1,5 PL rum
  • 1 KL mletá škorica
  • 1 balíček perníkové korenie

1. Všetky suroviny vymiesime do vláčneho cesta, ktoré sa nesmie lepiť, a necháme 3 hodiny v chlade odstáť.
2. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Medovníčky poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov doružova.
3. Po upečení necháme medovníky vychladnúť. Potom ich môžeme ozdobiť cukrovou alebo čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Vianočný medovník

Aktuálne