eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Vianočná kapustnica

Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Viera Budzáková.

  • 1 kg kyslá kapusta
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6 menších zemiakov
  • sušené hríby
  • domáca údená klobása
  • údené mäso
  • bravčové pliecko
  • sušené slivky
  • maslo
  • hladká múka
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • mleté korenie
  • vegeta

Do hrnca dám variť kyslú kapustu, údené mäso, bravčové pliecko, domácu klobásu – celé nožičky. V inom hrnci uvarím zemiaky na krížalky. V studenej vode namočím sušené hríby. V ďalšej rajničke spravím zápražku – roztopím maslo, popražím nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pridám múku , ku koncu mletú červenú papriku – pozor aby nezhorkla, zalejem vodou. Z hrnca s kapustou vyberiem klobásu, uvarené mäso. Postupne pridám uvarené zemiaky aj s vodou v ktorej sa varili nakrájané sušené hríby, sušené slivky a zápražku. Nakoniec nakrájam údené, bravčové, klobásu a vložím späť do hrnca. Nechám prevrieť a dochutím.

Dobrú chuť!


KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Vianočná kapustnica