eReport.sk
Ilustračné foto: archív

Veterníky z Rakúska


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Viera Boľošová.

  • 2,5 dcl vody
  • 20 dkg maslo
  • 24 dkg hladká Babičkina múka
  • 6vajec L
  • štipka soli
  • štipka cukru

Plnka:

  • 15 dkg maslo
  • 15 dkg cukor
  • trochu rumu
  • 1 Zlatý klas
  • 1 vanilkový cukor
  • 3dcl mlieko

Vodu s maslom, soľou a cukrom privedieme do varu, potom pridáme múku odstavíme a po jednom pridávame vajcia a mixujeme do hladka. Vymixovane cesto na 1 hodinu dáme do chladu a potom formujeme, vytláčame pomocou cukrárskeho vrecúška, ja vykrajujem PL kôpky. Rúru predhriať na 200°C a keď je zohriať pečieme pri 180°C. Pozor!! Rúru neotvárame. ja pečiem teplovzdušnej rúre.
Hotové veterníky prekrajujeme a plníme krémom, ktorý si pripravíme nasledovne: z mlieka, zlatého klasu, van cukru uvaríme hustú kašu. Vymiešame maslo s cukrom a pomiešame s vychladnutú masou, pridáme trochu rumu. Toto sú najlepšie veterníky, ktoré som doteraz piekla, fantastické, vyskúšajte!

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Veterníky z Rakúska

Aktuálne