Každá gazdinka iste rada privíta šibačov dobrým koláčom – ideálne takým, ktorý pred tým nejedli. Ak vás už klasický veľkonočný baranček omrzel, vyskúšajte niečo nové – sviežu plnenú malinovú bábovku.
Korpus:
-5 menších vajec
-250g práškového cukru
-200 ml oleja
-200ml horúcej vody
-1 balíček prášku do pečiva
-100g mletých mandlí
-100g hladkej múky
Malinová plnka:
-250g mrazených malín
-180g kryštálového cukru
-šťava z ½ citróna
Limetkový krém:
-100g mäkkého masla
-100g práškového cukru
-250g mascarpone
-250g syru riccota
-180ml šľahačkovej smotany
-šťavu z 1 limetky
-štipka mletej vanilky
Na ozdobu:
-250g čerstvých malín
-limetková kôra
-čokoládový zajačikovia
Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, a potom prilejeme olej. Zmes prešľaháme, pridáme horúcu vodu a opäť prešľaháme. Následne postupne pridáme všetky zmiešané sypké prísady a premiešame stierkou. Sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov jemne vmiešame do cesta. Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Následne pečieme vo vyhratej rúre s ventiláciou na 170 stupňov asi 35-40 minút. Po upečení vytiahneme z rúry a ešte horúcu bábovku preklopíme, vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Následne prekrojíme na 3 časti.
Malinovú plnku pripravíme tak, že dáme do hrnca maliny, citrónovú šťavu, cukor a trochu povaríme, kým sa zmes nespojí. Necháme chladnúť. Následne pripravíme krém vyšľahaním zmäknutého masla s cukrom, do ktorého pridáme ostatné prísady a vyšľaháme dotuha.
Jednotlivé diely potierame na striedačku malinovou plnou a limetkovým krémom. Do krému môžeme po okrajoch na ozdobu pridať čerstvé maliny. Posednú vrstvu bábovky ozdobíme krémom, malinami a pre zlepšenie veľkonočného dojmu môžeme pridať čokoládových zajačikov – fantázií sa medze nekladú. Dobrú chuť!
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Veľkonočná plnená bábovka