eReport.sk

Varte a pečte podľa celebrít! Podelili sa s nami o svoje domáce recepty

Kamila Magálová (70)

Foto: profimedia


Expertka na varenie a pečenie má vo svojom portfóliu mnoho koláčov a skvelých jedál. V jej kulinárskej šou Tajomstvo mojej kuchyne odprezentovala jeden z jej obľúbených.

Vianočný džem

Suroviny:

  • 50 g masla
  • 700 g tekvice hokkaido
  • 300 g jabĺk
  • 60 g marcipánu
  • 1 bal. vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 2 kvapky mandľovej arómy
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 1000 g kryštálového cukru
  • 1 bal. želírovacieho cukru
  • 1-2 citróny

Postup:

Maslo zohrejeme, pridáme tekvicu s olúpanými jabĺčkami, ktoré sme nakrájali na kocky a podusíme.

Do zmesi nastrúhame citrónovú kôru, vytlačíme šťavu z jedného alebo dvoch citrónov a ešte nadrobno nasekanú šupku z jedného jablka. Nasypeme cukor a dobre premiešame.

Dochutíme nastrúhaným marcipánom, perníkovým korením, mandľovou arómou a vanilkovým cukrom. Zmes rozmixujeme, nie úplne nahladko.

Na záver pridáme želírovací cukor, privedieme do varu a varíme približne 5 minút. Plníme do pripravených pohárov.


KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Varte a pečte podľa celebrít! Podelili sa s nami o svoje domáce recepty