Ingrediencie:
1/2 l mlieka
150 g kryštálového cukru
1-2 žĺtky
1 krémový prášok s vanilkovou arómou /alebo 40 g maizeny/
1 vanilkový cukor
čokoláda /horká, mliečna/
Plnka:
250 g tvarohu
50 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
strúhanú kôru z ½ citróna
jahody
Postup:
Do mlieka dáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor a za stáleho miešania ho dobre zohrejeme. V troške studeného mlieka rozmiešame krémový prášok /maizenu/ pridáme ho do zohriateho mlieka a krém uvaríme dohusta. Polovicu krému dáme do pripravených pohárov a do druhej polovice dáme podľa chuti čokoládu /horkú, mliečnu/, ktorú za stáleho miešania vmiešame do krému. Vzniknutý čokoládový krém navrstvíme do pohárov na vanilkový. Necháme vychladiť a stuhnúť.
Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou a navrstvíme na čokoládový krém. Ozdobíme na plátky nakrájanými jahodami. Svieži dezert uskladníme v chladničke a vyberieme tesne pred podávaním.
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Vanilkovo-čokoládový krém s tvarohom a jahodami