eReport.sk
Svieži krém s jahodami, foto eReport Trnava
Svieži krém s jahodami, foto eReport Trnava

Vanilkovo-čokoládový krém s tvarohom a jahodami


Ingrediencie:

1/2 l mlieka

150 g kryštálového cukru

1-2 žĺtky

1 krémový prášok s vanilkovou arómou /alebo 40 g maizeny/

1 vanilkový cukor

čokoláda /horká, mliečna/

Plnka:

250 g tvarohu

50 g kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

strúhanú kôru z ½ citróna

jahody

Postup:

Do mlieka dáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor a za stáleho miešania ho dobre zohrejeme. V troške studeného mlieka rozmiešame krémový prášok /maizenu/ pridáme ho do zohriateho mlieka a krém uvaríme dohusta. Polovicu krému dáme do pripravených pohárov a do druhej polovice dáme podľa chuti čokoládu /horkú, mliečnu/, ktorú za stáleho miešania vmiešame do krému. Vzniknutý čokoládový krém navrstvíme do pohárov na vanilkový. Necháme vychladiť a stuhnúť.

Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou a navrstvíme na čokoládový krém. Ozdobíme na plátky nakrájanými jahodami. Svieži dezert uskladníme  v chladničke a vyberieme tesne pred podávaním.

Zdroj: eReport Trnava

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Vanilkovo-čokoládový krém s tvarohom a jahodami

Odoberať
Upozorniť na
0 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Aktuálne