Valentín je obdobie, kedy chceme potešiť tých, ktorých ľúbime. Čo tak dobrou valentínskou tortou?
Ingrediencie:
5 ks vajec
200 g kryštálového cukru
200 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Plnka:
300 g čiernych ríbezlí /drobného ovocia/
100 g cukru
2 ks vanilkového cukru
1 ks prášok Zlatý klas
1 šľahačkovú smotanu
2 pochúťkové smotany
horká čokoláda
Postup:
Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh, a potom do neho postupne po jednom primiešame žĺtka a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto dáme do formy a pečieme na 170 stupňov cca 20 minút.
Čierne ríbezle vložíme do hrnca spolu s cukrom, 1 vanilkovým cukrom a 500 ml vody. Krátko povaríme, aby vznikla ovocná šťava, ktorú zlejeme cez sitko. Ovocie odložíme a do šťavy primiešame zlatý klas, následne spolu povaríme.
Upečený korpus necháme vo forme, potrieme časťou krému, posypeme ovocím a navrstvíme zvyšný krém. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a jemne do nej vmiešame pochúťkovú smotanu. Navrstvíme na vrch torty a postrúhame horkú čokoládu.
Tortu opäť dáme vychladnúť, aby zostala stále svieža.
Dobrú chuť!
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Valentínska torta so smotanou