V poslednom dieli sa popasovali s ťažkým zadaním. Túto svetoznámu pochúťku zvládali len ťažko.
Štvrté kolo Pečie celé Slovensko bolo v znamení makróniek. Makrónka je francúzska cukrovinka podobná pusinke vyrobená z vaječného bielku, práškového a kryštálového cukru, mandľovej múky či mandľovej drti a potravinárskeho farbiva. Makrónky sú bežne plnené ganáže, maslovým krémom, alebo džemom medzi dvoma pusinkami.
V šou Pečie celé Slovensko zostalo osem talentovaných pekárov. Pravidlá súťaže sú neúprosné, porotkyne majú na súťažiacich každým kolom väčšie nároky a v televíznej kuchyni stúpa napätie. Pekári sa museli popasovať s pečením podľa aktuálnych trendov. Porotkyne zadali trendovú pochúťku z krajiny baretiek a Eiffelovej veže. Áno, boli to makrónky. Obľúbená maškrta, si vyžaduje obrovskú dávku trpezlivosti.
Šou Pečie celé Slovensko kopíruje formát britského originálu, ktorý v roku 2010 prvýkrát odvysielala BBC. Počas desiatich týždňov sa finalisti snažia preukázať svoje schopnosti. Pečenie súťažiacim uľahčuje profesionálne kuchynské zázemie v priestoroch areálu kaštieľa v Bernolákove. Na víťaza čaká skvelá príležitosť zviditeľniť sa a tiež možnosť venovať sa ďalej svojej vášni profesionálne.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Šou Pečie celé Slovensko: Neuveríte, ktorý recept súťažiaci doteraz najviac zhejtovali!