eReport.sk
Ovocná torta so šľahačkou , eReport Trnava
Ovocná torta so šľahačkou , eReport Trnava

Ovocná torta so šľahačkou 


Ovocná torta so šľahačkou príjemnej kyslastej chuti premení aj obyčajné nedeľné posedenie pri káve na sladký gurmánsky zážitok. 

Biskvit: 

5 vajec

200 g práškového cukru

200 g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

Plnka:

320 g višňového džemu

500 g ľubovoľného zaváraného drobného ovocia (jahody, ríbezle, maliny..)

1 lyžica medu

3 lyžice rumu

2 zlatý klas

2 smotany na šľahanie 

2 vanilkového cukru 

Horká čokoláda na zdobenie

Postup:

Vyšľaháme sneh z bielkov a cukru potom postupne pridávame žĺtka a múku s práškom do pečiva. Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme na 180-200 stupňov cca 25 minút.

Korpus si môžete pripraviť večer a ráno pokračovať. Rozrežeme korpus asi vo výške 1/3 od vrchu a odrezaný vrchný plát rozmrvíme v miske a zmiešame asi s 3 lyžicami kompótového sirupu, 3 lyžicami rumu a ak je potrebné s trochou vody. Vypracujeme „mrveničku“.

Základný korpus potrieme džemom a navrstvíme  mrveničku, na vrch poukladáme odkvapkané ovocie. Sirup z kompótu si odložíme a dolejeme vodou tak, aby nám vzniklo ½ l šťavy. Do šťavy pridáme med a 2 zlaté klasy a dáme uvariť, vznikne ovocný krém. 

Po miernom vychladnutí rovnomerne vylejeme na ovocie a dáme stuhnúť do chladničky.

2 šľahačkové smotany vyšľaháme spolu s 2 vanilkovými cukrami, navrstvíme a na vrch postrúhame horkú čokoládu. 

Dobrú chuť!

Zdroj: eReport Trnava

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Ovocná torta so šľahačkou 

Odoberať
Upozorniť na
0 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre