Ovocná torta so šľahačkou príjemnej kyslastej chuti premení aj obyčajné nedeľné posedenie pri káve na sladký gurmánsky zážitok.
Biskvit:
5 vajec
200 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Plnka:
320 g višňového džemu
500 g ľubovoľného zaváraného drobného ovocia (jahody, ríbezle, maliny..)
1 lyžica medu
3 lyžice rumu
2 zlatý klas
2 smotany na šľahanie
2 vanilkového cukru
Horká čokoláda na zdobenie
Postup:
Vyšľaháme sneh z bielkov a cukru potom postupne pridávame žĺtka a múku s práškom do pečiva. Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme na 180-200 stupňov cca 25 minút.
Korpus si môžete pripraviť večer a ráno pokračovať. Rozrežeme korpus asi vo výške 1/3 od vrchu a odrezaný vrchný plát rozmrvíme v miske a zmiešame asi s 3 lyžicami kompótového sirupu, 3 lyžicami rumu a ak je potrebné s trochou vody. Vypracujeme „mrveničku“.
Základný korpus potrieme džemom a navrstvíme mrveničku, na vrch poukladáme odkvapkané ovocie. Sirup z kompótu si odložíme a dolejeme vodou tak, aby nám vzniklo ½ l šťavy. Do šťavy pridáme med a 2 zlaté klasy a dáme uvariť, vznikne ovocný krém.
Po miernom vychladnutí rovnomerne vylejeme na ovocie a dáme stuhnúť do chladničky.
2 šľahačkové smotany vyšľaháme spolu s 2 vanilkovými cukrami, navrstvíme a na vrch postrúhame horkú čokoládu.
Dobrú chuť!
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Ovocná torta so šľahačkou