eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Orechový koláč so žĺtkovou polevou

Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Anna.

Cesto:

280 g práškového cukru
280 g masla
8 vaječných bielkov
280 g mletých vlašských orechov
200g polohrubej múky
1 lyžica prášku do pečiva

Poleva :

8 vaječných žĺtkov
250g práškového cukru

Vymiešame cukor a maslo (rastlinný tuk). Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do cukru s tukom primiešame opatrne orechy, múku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, takto vznikne hustejšie cesto. Cesto rozotrieme na vopred vymastený a pomúčený plech (42×32 cm), pečieme pri 180°C 20-25 minút. Poleva : Vymiešame žĺtky s cukrom na penu, rovnomerne rozotrieme na ešte horúci koláč.

Dobrú chuť!

Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika

Správy

Celebrity