eReport.sk
Foto: Peter Kocka

Orechovo-čokoládový zákusok – bezlepkový a bezlaktózový


Recept od vás

Tento nám pre vás poslal pán Peter Kocka

Cesto:

  • 20g bezlepkovej múky
  • 20g kakao (záleží od chuti)
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • 6 bielkov
  • 200g kryštálového cukor
  • 250g nasekané orechy

Krém:

  • 250g cukru
  • 6 žĺtkov
  • 20g kakao (1-2ČL)
  • 200g alsan bio maslo
  • lyžica rumu

Bielky vyšľaháme s cukrom. Zľahka metličkou primiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a nasekané orechy. Dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie (24×31cm). Pečieme na 180 stupňov cca 25 minút. Žĺtky vymiešame s cukrom. Dáme nad hrniec s vodou a šľaháme nad parou. Pridáme kakao. Necháme vychladnúť a vymiešame s maslom a troškou rumu. Natrieme na cesto. Môžeme poliať čokoládovou polevou alebo nastrúhať čokoládu.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Orechovo-čokoládový zákusok – bezlepkový a bezlaktózový

Aktuálne