eReport.sk
Foto: Silvia Vargová

Orechová torta


Recepty od vás

Tento nám pre vás poslala pani Silvia Vargová.

  • 6 bielkov
  • 35dkg práškového cukru
  • 6 žĺtok
  • 25dkg hrubej múky
  • 15dkg mletých orechov
  • 0,5 prášku do pečiva
  • 1 vanilínový cukor
  • 12PL vody

Krém:

  • 20dkg masla
  • 15dkg práškovéhu cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 15dkg mletých orechov
  • 1PL teplého mlieka
  • lekvár
  • čokoláda

Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme žĺtka a šľaháme ďalej. Do misy dáme hrubú múku, mleté orechy, prášok do pečiva a vanilínový cukor. Túto masu po lyžiciach pridávame do mixéra k ostatným ingredienciám. Priebežne pridáme 12 PL vody. Všetko spolu vyšľaháme a nalejeme na väčší, hlbší, vymastený, múkou posypaný plech. Pečieme na 200° cca 35-40 minút, treba sledovať.
Krém: maslo, s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom vymiešame do penista, pridáme mleté orechy, premiešame a pridáme 1PL teplého mlieka. Miešame dlhšie. Upečený korpus vyklopíme, rozrežeme na polovicu, vychladnutú polovicu potrieme lekvárom, najlepšie broskyňovým, naň natrieme 2/3 krému, na krém uložíme druhú polovicu, potrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládou.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Orechová torta