Jeseň so sebou prináša aj zmenu chutí a lahodné gaštanové pyré by počas najfarebnejšieho ročného obdobia vo vašich dezertoch určite nemalo chýbať. Pripravte si s nami chutnú šťavnatú gaštanovú tortu, ktorú nemusíte piecť.
Korpus:
- 2 balíčky gaštanového pyré
- 200 g mletých maslových sušienok
- 2 PL cukru
- 100 ml mlieka
- 150 ml rumu
Krém:
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 1 liter mlieka
- 200 g cukru
- 125 g masla
Okrem toho:
- Piškóty + rum
- 1 šľahačková smotana
- 1 vanilkový cukor
- kakao
Postup:
Pomleté sušienky zmiešame so zmäknutým gaštanovým pyré, s cukrom, s rumom a s mliekom. Pozor! Záleží aké použijete sušienky, rum aj mlieko pridávajte postupne, aby malo „cesto“ kompaktnú konzistenciu a nebolo príliš tekuté. Následne ho natlačte na dno tortovej formy a dajte stuhnúť do chladničky
Potom zohrejeme mlieko s cukrom a pripravíme si vanilkový puding klasickým spôsobom. Keď je hotový, primiešame maslo, puding prikryjeme fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí navrstvíme na korpus ½ pudingu, poukladáme piškóty, tie polejeme rumom a rozotrieme druhú časť pudingu.
Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom, potrieme tortu a na záver posypem cez čajové sitko kakaovým práškom.
Tortu necháme dobre stuhnúť a cca o 6 hodín môžeme podávať. Dobrú chuť!
Zdroj: eReport Trnava



KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Nepečená gaštanová torta