eReport.sk
Nepečená gaštanová torta, zdroj: redakcia eReport Trnava
Nepečená gaštanová torta, zdroj: redakcia eReport Trnava

Nepečená gaštanová torta


Jeseň so sebou prináša aj zmenu chutí a lahodné gaštanové pyré by počas najfarebnejšieho ročného obdobia vo vašich dezertoch určite nemalo chýbať. Pripravte si s nami chutnú šťavnatú gaštanovú tortu, ktorú nemusíte piecť.

Korpus:

  • 2 balíčky gaštanového pyré
  • 200 g mletých maslových sušienok
  • 2 PL cukru
  • 100 ml mlieka
  • 150 ml rumu 

Krém:

  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 1 liter mlieka
  • 200 g cukru
  • 125 g masla

Okrem toho:

  • Piškóty + rum
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 vanilkový cukor
  • kakao

Postup:

Pomleté sušienky zmiešame so zmäknutým gaštanovým pyré, s cukrom, s rumom a s mliekom. Pozor! Záleží aké použijete sušienky, rum aj mlieko pridávajte postupne, aby malo „cesto“ kompaktnú konzistenciu a nebolo príliš tekuté. Následne ho natlačte na dno tortovej formy a dajte stuhnúť do chladničky

Potom zohrejeme mlieko s cukrom a pripravíme si vanilkový puding klasickým spôsobom. Keď je hotový, primiešame maslo, puding prikryjeme fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu a necháme vychladnúť. 

Po vychladnutí navrstvíme na korpus ½ pudingu, poukladáme piškóty, tie polejeme rumom a rozotrieme druhú časť pudingu. 

Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom, potrieme tortu a na záver posypem cez čajové sitko kakaovým práškom. 

Tortu necháme dobre stuhnúť a cca o 6 hodín môžeme podávať. Dobrú chuť!

Zdroj: eReport Trnava

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Nepečená gaštanová torta

Odoberať
Upozorniť na
0 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Aktuálne