eReport.sk
Foto: Vlasta Mäsiarová

Mrveničkový jablčník


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Vlasta Mäsiarová.

  • 500 g hladká múka (ideálne T650)
  • 200 g Hera (maslo)
  • 2 ks vajcia
  • 200 g cukor práškový
  • 1 balíček kypriaci prášok
  • 1 kg jablká
  • vanilkový cukor
  • cukor
  • hrozienka
  • škorica mletá podľa chuti

Zo surovín urobím mrveničku. Odšťavovala som jablká, tak dreň, čo mi ostala, som využila na plnku. Pridala som aj strúhané jablká, cukor, vanilkový cukor, hrozienka a škoricu. Premiešaním mi vznikla šťavnatá plnka. Na pečenie som použila rajnicu o priemere 28cm. Polovicu mrveničky nasypem na spodok rajnice. Jablkovú plnku navrstvím na mrveničku. Všetko zasypem ostatnou mrveničku. Na vrch dáme kúsky masla. Pečieme cca 45 minút pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí krájame na porcie a podávame pocukrované.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Mrveničkový jablčník