S príchodom jari prichádza aj nálada na obmenu sladkých „hutných“ chutí na ingrediencie so sviežim akcentom. Mrkvová torta je skvelou voľnou!
Ingrediencie:
5 vajec
125 g práškového cukru
1 lyžička škorice
340 g postrúhanej mrkvy
postrúhaná kôra z 1 pomaranča
100 g mletých orechov
100 g polohrubej múky
½ prášku do pečiva
Plnka:
500 g jemného tvarohu
1 vanilkový cukor
100 g masla
2 smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
2 lyžičky kakaa
Postup:
V miske vyšľaháme sneh z bielkov, v druhej miske vymiešame žĺtka s cukrom. Suché ingrediencie zmiešame, pridáme postrúhané orechy, mrkvu a pomarančovú kôru a spojíme so žĺtkovou zmesou. Postupne opatrne pridáme sneh z bielkov. Túto masu dáme to vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy piecť na 180 C cca 15 minút potom teplotu znížime na 160 C a dopekáme ešte ďalších 15 minút. Kontrolu upečenia vykonáme drevenou špajlou.
Tvaroh zmiešame s maslom a cukrom a navrstvíme na vychladnutý korpus. Dve smotany na šľahanie zmiešame s cukrom a kakaom a vyšľaháme. Na tvaroh nanesieme kakaovú šľahačku.
Po stuhnutí krájame a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Mrkvová torta