eReport.sk
Klasické moravské koláče, foto redakcia eReport Trnava
Klasické moravské koláče, foto redakcia eReport Trnava

Moravské koláčiky s domácim lekvárom


Moravské koláčiky, či syrovníky sú tradičnou slovenskou pochúťkou.

Ingrediencie:

Cesto:

500 g preosiatej hladkej múky

250-300 ml vlažného mlieka

čerstvé droždie

2 lyžice cukru

1 vanilkový cukor

1 vajce

1 dc oleja

štipka soli

Náplň:

250 g hrudkového tvarohu

1 vanilkový cukor

1 vajce

citrónová kôra

Mrvenička:

50 g masla

50 g mletého cukru

80 g hrubej múky

Postup:

Do misy dáme preosiatu múku, štipku soli, vanilkový cukor, vajce, olej a kvások pripravený z droždia, cukru a vlažného mlieka. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť cca 30-45 minút.

Na tvarohovú náplň zmiešame všetky ingrediencie a necháme chvíľu oddýchnuť.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme z neho primerané koláčiky približne rovnakej veľkosti, ktoré hneď ukladáme na vymastený plech. Mokrou lyžicou urobíme do stredu každého koláčika dierku, do ktorej dáme následne tvarohovú plnku a domáci hustý slivkový lekvár.

Mrveničku si pripravíme zmiešaním masla, múky a cukru a tú navrstvíme rovnomerne na všetky koláčiky.

Koláče necháme na plechu ešte kysnúť, a potom vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov celzia, pečieme cca 15-20 minút. 

Zdroj: eReport Trnava

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Moravské koláčiky s domácim lekvárom

Odoberať
Upozorniť na
0 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre