Každý eliminovaný problémový medveď, ktorý spĺňa podmienky, bude dodávaný na konzumáciu. Na sociálnej sieti o tom informoval štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Filip Kuffa s tým, že medvedie mäso sa dá jesť. Píše TASR.
„Každý, kto chce mäso predať ďalej, si musí požiadať o vydanie tzv. CITES certifikátu. Ten zaručuje, že jedinec bol legálne odlovený a zároveň umožňuje napríklad gastroprevádzkam predávať hotové jedlá ďalej,“ povedal Kuffa.
Vláda otvára cestu pre legálne medvedie mäso v gastronómii
Od pondelka (26. 5.) môžu organizácie spadajúce pod MŽP po splnení všetkých podmienok ponúkať odlovené jedince na odpredaj. Kuffa deklaroval, že všetko je urobené legálne a všetky jedince aj reštaurácie budú mať papiere, aby medvedie mäso mohli ponúkať vo svojom jedálnom lístku.
Zdroj: TASR/FB
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Medvedie mäso v slovenských reštauráciách: Vláda schvaľuje nové pravidlá pre jeho legálny predaj