eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Medovníčky hneď mäkké

Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Dana Barnová.

  • 600g hladkej múky
  • 200g práškového cukru
  • 150g maslo
  • 3 vajíčka
  • 6PL medu
  • 1ČL sódy bikarbóny
  • 1ČL mletej škorice
  • 1ČL perníkového korenia
  • 1PL kakaa
  • 1 vajíčko na potretie

Všetky suroviny spolu spracujeme (cesto je lepkavé, netreba sa zľaknúť).Najlepšie je ho dať na pár hodín do potravinovej fólie do chladničky. Vyvaľkať cesto na hrúbku 3mm a povykrajovať perníky. Poukladať ich na plech(buď vymastený alebo s papierom na pečenie). Pečieme na 200°C 4-5 minút. Keď ich vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom aby boli lesklé.


KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Medovníčky hneď mäkké

Najnovšie