eReport.sk

Máte radi lievance? Vyskúšajte ich zdravšie varianty


Lievance z celozrnnej múky s jablkami

Ilustračné foto: shutterstock

Čo potrebujeme:

  • 370 g celozrnnej múky
  • 370 g pohánkovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžičky škorice
  • Štipka soli
  • 620 ml mlieka
  • 30 ml javorového sirupu alebo med
  • 50 g masla
  • 3 vajcia
  • 2 strúhané jablká
  • Maslo alebo olej na smaženie

Postup:

V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a škoricu. V inej miske si rozšľahajte vajcia s mliekom, rozpusteným maslom a javorovým sirupom. Pridáme suché prísady a nastrúhané jablká. Všetko dobre premiešame. Na malom množstve masla alebo oleja smažíme lievance do zlatista. Podávame s marmeládou, ovocím alebo s javorovým sirupom.

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Máte radi lievance? Vyskúšajte ich zdravšie varianty

Aktuálne