eReport.sk
Marhuľovo-punčová torta, foto eReport Trnava
Marhuľovo-punčová torta, foto eReport Trnava

Marhuľovo-punčová torta


Ingrediencie:

6 ks vajcia

240 g kryštálový cukor

240 g polohrubá múka

1 prášok do pečiva

Plnka:

1 balíček guľatých detských piškót

1 pohár marhuľového kompótu /720ml/

½ dcl rumu

100 g kryštálový cukor

1 ks prášok Zlatý klas

Horká čokoláda

Postup:

Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh, potom postupne pridávame po jednom žĺtka a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej,  múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme cca 30 minút na 180-200 °C. Po upečení a vychladnutí, korpus rozrežeme na dva pláty.

Balíček piškót rozdrvíme a marhuľový kompót bez šťavy rozmixujeme. Piškóty a marhuľovú zmes spojíme a pridáme podľa chuti rum. Ak by bola zmes príliš hustá prilejeme trošku odloženej šťavy z kompótu, ak riedka pridáme piškóty.

Túto zmes nanesieme na spodný plát a prikryjeme druhým plátom.

Pripravíme si “želatínu“: zo šťavy z marhuľového kompótu, vody, cukru a prášku Zlatý klas. Do hrnca dáme šťavu z kompótu a dolejeme vodou tak, aby sme mali 500 ml tekutiny. Do toho pridáme cukor a zlatý klas, rozmiešame, postavíme na sporák a za stáleho miešania uvaríme hustú „želatínu“, ktorú po miernom vychladnutí  navrstvíme na vrch korpusu. Tortu vložíme do chladničky. Pred podávaním postrúhame na vrch horkú čokoládu. Tortu môžete ozdobiť aj šľahačkou.

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Marhuľovo-punčová torta

Odoberať
Upozorniť na
0 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Aktuálne