eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Kuracie pečienky ako ražniči


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Viera Slávičková.

  • 300 g kuracích pečienok (alebo primerane podľa počtu stravníkov)
  • 200 g prerastenej údenej slaniny
  • 3 väčšie cibule
  • korenie

Pečienky umyjeme a rozkrojíme každú na 2 kúsky a okoreníme (pozor! nesolíme). Slaninu nakrájame na hrúbku cca 5-7 mm a veľkosť ako pečienky. Cibuľu nakrájame na kolieska hrúbky 5-7 mm. Na špajdle napichujeme striedavo slaninu, pečienku, cibuľu. Opakujeme, kým nemá špíz cca 17 cm. Vymastíme si pekáč a naukladáme do neho špízy, nie moc na husto. Podlejeme vodou (môže byť aj pivo) a pečieme pri 180-200 C cca 30 minút. Podávame s ryžou alebo zemiakmi na rôzne spôsoby. Keď máme viac šťavy dá sa aj s chlebom a šalátom.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Kuracie pečienky ako ražniči