Ingrediencie:
1 hrnček cca 250ml/
1 hrnček vody
2 hrnčeky kryštálového cukru
1 palmarin
1 vanilkový cukor
3 lyžice kakaa
2 hrnčeky polohrubej pšeničnej múky
1 prášok do pečiva
4 vajcia
100 g kokosu
Postup:
Do hrnca dáme vodu, cukor, vanilkový cukor, kakao, pokrájaný palmarin a položíme na sporák pomaličky zohrievať. Za občasného miešania sa masa roztopí, ale nemala by sa variť. Z tejto rozpustenej masy si odložíme cca 250 ml /1 hrnček/.
V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme vajcia a rozpustenú, vychladnutú zmes. Všetko dobre premiešame a vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech. Pečieme na 180 stupňov 15-20 minút. Hneď po upečení ešte horúci koláč polejeme odloženou zmesou a bohato posypeme kokosom.
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Jednoduchý kokosový koláč