Ingrediencie:
250 ml vlažného mlieka
3 PL kryštálového cukru
½ kocky čerstvého droždia
600 g polohrubej/hladkej múky /1:1/
štipka soli
1 vajce
5 PL rumu
60g zmäknutého masla
strúhaná kôra z 1 citróna
olej
Postup:
Z vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. V mise si zmiešame múky, pridáme štipku soli, vajce, rum, maslo a kôru z citróna. Do tejto zmesi primiešame vzniknutý kvások a vymiesime vláčne cesto. Prekryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 30-40 minút odpočívať.
Po vykysnutí cesto premiestnime na pracovnú dosku, jemne ho vyvaľkáme na hrúbku prsta a vykrajujeme z neho šišky. Tie necháme ešte cca 15 minút kysnúť. Na rozpálenom oleji šišky, do ktorých sme urobili pred vložením do oleja v strede dierku, vypražíme z oboch strán a poukladáme na papierovú kuchynskú utierku, ktorá vypije zvyšný olej.
Po vychladnutí dáme do vzniknutej dierky ľubovoľný džem a posypeme cukrom.
Dobrú chuť!
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Fašiangové šišky