Či už čakáte v nedeľu hostí alebo máte chuť na osviežujúci dezert, s touto čokoládovo-smotanovou tortou s čučoriedkami určite nespravíte krok vedľa.
Ingrediencie:
8 ks vajec
8 PL trstinového cukru
6 PL polohrubej múky
2 PL kakaa
½ prášku do pečiva
Plnka:
250 g mascarpone
350 ml smotany na šľahanie
250 g jemného tvarohu
1 PL medu
500 g čučoriedky/čierne ríbezle/iné ľubovoľné ovocie
100 g horkej čokolády
Postup:
Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Keď je sneh vyšľahaný, znížime otáčky mixéra na minimum a postupne pridávame po jednom žĺtky a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Keď je všetko premiešané, cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme cca 30 minút cca 170 C.
Šľahačku vyšľaháme s mascarpone a medom do tuhého krému, a potom už len ručne primiešame jemný tvaroh.
Po upečení a vychladnutí prerežeme korpus na polovicu. Spodnú polovicu naplníme tenkou vrstvou krému, na ktorú poukladáme čučoriedky/ovocie a navrstvíme ešte krém, aby sme zakryli ovocie. Priložíme druhú polovicu korpusu a potrieme zvyšným krémom.
Po stuhnutí polejeme tortu čokoládovou ganache. Tú pripravíme tak, že do 100ml horúcej /nie vriacej šľahačky/ polámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Ľubovoľne ozdobíme ovocím a podávame. Prajeme príjemné chvíle pre kávičke a dezerte!
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Čokoládovo smotanová torta s čučoriedkami