eReport.sk
Čokoládová torta s čučoriedkami, foto eReport Trnava
Čokoládová torta s čučoriedkami, foto eReport Trnava

Čokoládovo smotanová torta s čučoriedkami


Či už čakáte v nedeľu hostí alebo máte chuť na osviežujúci dezert, s touto čokoládovo-smotanovou tortou s čučoriedkami určite nespravíte krok vedľa.

Ingrediencie:

8 ks vajec

8 PL trstinového cukru

6 PL polohrubej múky

2 PL kakaa

½ prášku do pečiva

Plnka:

250 g mascarpone

350 ml smotany na šľahanie

250 g jemného tvarohu

1 PL medu

500 g čučoriedky/čierne ríbezle/iné ľubovoľné ovocie

100 g horkej čokolády

Postup:

Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh. Keď je sneh vyšľahaný, znížime otáčky mixéra na minimum a postupne pridávame po jednom žĺtky a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.

Keď je všetko premiešané, cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme cca 30 minút cca 170 C.

Šľahačku vyšľaháme s mascarpone a medom do tuhého krému, a potom už len ručne primiešame jemný tvaroh.

Po upečení a vychladnutí prerežeme korpus na polovicu. Spodnú polovicu naplníme tenkou vrstvou krému, na ktorú poukladáme čučoriedky/ovocie a navrstvíme ešte krém, aby sme zakryli ovocie. Priložíme druhú polovicu korpusu a potrieme zvyšným krémom.

Po stuhnutí polejeme tortu čokoládovou ganache. Tú pripravíme tak, že do 100ml horúcej /nie vriacej šľahačky/ polámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Ľubovoľne ozdobíme ovocím a podávame. Prajeme príjemné chvíle pre kávičke a dezerte!

Zdroj: eReport Trnava

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Čokoládovo smotanová torta s čučoriedkami

Odoberať
Upozorniť na
0 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre