eReport.sk
Foto: Stanislava Franková

Bobaľky

Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Stanislava Franková.

  • 1/2 kg hladkej múky
  • pol droždia
  • soľ
  • 3 dcl + 5 dcl mlieko
  • 5 PL cukor
  • mak
  • maslo
  • citrónovú kôru

Z droždia, cukru (jedna lyžica) a troch decilitrov mlieka urobíme kvások, ktorý zmiešame s múkou, pridáme štipku soli a dáme vykysnúť. Potom vytvarujeme na pomúčenej doske valčeky, ktoré narežeme na centimetrové kusy. Poukladáme ich na vymastený plech. Dáme do rozohriatej rúry. Pečieme ich do ružova, obrátime ich popri tom aj na druhú stranu. Potom spravíme samotné pupáky (bobaľky), do hrnca dáme pol litra mlieka, 4 lyžice cukru a citrónovú kôru a varíme, dokiaľ nie sú z troch štvrtín mäkké. Potom k nim pridáme pomletý mak a dovaríme.

Dobrú chuť!


KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Bobaľky

Najnovšie