eReport.sk
Banská Bystrica, foto: tasr

Situácia sa upokojila a Hron od noci klesá, otvorili už aj most

Počasie v Banskej Bystrici sa zlepšilo a situácia na rieke Hron sa počas noci upokojila. Nedošlo k vybreženiu riek a potokov a ako tvrdí banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, nemuselo dôjsť k uzavretiu ďalších ciest v kraji.

„Aktuálne sú na území Banskobystrického kraja prejazdné aj všetky horské priechody,“ tvrdí polícia. „Hladina Hrona kulminovala medzi polnocou a druhou hodinou vo štvrtok na úrovni 271 centimetrov. Odvtedy kontinuálne klesá. O siedmej hodine dosiahla úroveň 258 centimetrov,“ uviedol banskobystrický viceprimátor Jakub Gajdošík.

„Na základe aktuálnej situácie je most na Ulici 9. mája opätovne otvorený,“ informovala TASR hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Mesto Banská Bystrica vyhlásilo v stredu (14. 10.) druhý stupeň povodňovej aktivity na toku Hron a jeho prítokoch. K vyliatiu rieky z koryta nedošlo. Na miestach, kde v súčasnosti nie je dokončená výstavba protipovodňových múrov, vykonali hasiči osadenie mobilných hradení a vriec. Zároveň došlo k uzavretiu mosta na Ulici 9. mája a doprava bola presmerovaná v smere na Mičinskú cestu a Cestu k Smrečine tak ako počas výstavby protipovodňových opatrení v tomto úseku v letných mesiacoch.

Zdroj: tasr, foto: web BB


KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Situácia sa upokojila a Hron od noci klesá, otvorili už aj most